HENNESSY DELIVERS RENOVATIONS TO BE RECKONED WITH

HENNESSY DELIVERS RENOVATIONS TO BE RECKONED WITH

IN the class of renovation and remodelling, look no further than the category-defining Hennessy Group.

Hennessy's Tallai and Varsity Lakes projects have both been recognised with Master Builders renovation and remodelling awards in different price ranges.

Director Aaron Hennessy says the Tallai house channels the client's Asian heritage, which is then coupled with an ecological design to build a large family home with guest quarters and separate living zones for the children.

"The home is complete with a peace corridor linking the guest wing and the main residence, shoji screens separating the guest wing study and the library to the reading room, plus lantern pendant lights and a feature splashback in the kitchen," Aaron says.

The renovation started in November 2014. Hennessy began by building the guest wing, which the family was able to move into while the main house was being demolished.

The existing slab was retained, alongside a number of internal and external walls. The weight of the new roof structures, which are built out of structural steel and LVL timber, meant the slab had to be underpinned in some areas.

Acoustics were important for the owners, so acoustic fabrics were used alongside heavy insulation in the walls, ceilings and floors.

At the Varsity Lakes project, three years of planning went into turning a 15-year-old house into a modern, resort-style family home.

Designed to match, the main and outdoor kitchen areas have been brought together by complementing modern appliances with stone and a timber veneer finish to the cabinetry.

Spotted gum decking used in the outside entertaining areas and front entry complements the beautiful spotted gum flooring throughout the lower level of the home.

Aaron Hennessey made effective use of a rare design element by placing the bulk heads off centre in order to disguise the heavy structural supporting beams.

"Recycled timber roof members finished with a V-joint lining were sourced from an old barn in Roma while the recycled timber posts are dressed out of old telegraph poles," says Aaron.

"We are looking forward to stage two which will consist of a front carport and first floor renovation," he says.

Other features include a focus on LED lighting to give the building an ambient night feel as well as a revamped natural granite pool coping and Italian porcelain tiles next to a spotted gum sundeck.

Help us deliver quality journalism to you.
As a free and independent news site providing daily updates
during a period of unprecedented challenges for businesses everywhere
we call on your support

How communications technology can raise the bar on customer service, employee experience
Partner Content
From capturing feedback early to providing messages with a higher rate of cut-through, ...
Advertisement

Related Stories

Brisbane Broncos player Ryan James and Gold Coast’s BSKT launch new native food range

Brisbane Broncos player Ryan James and Gold Coast’s BSKT launch new native food range

Indigenous entrepreneur and Brisbane Broncos prop Ryan James will d...

Lewis Land steps up plans for $1.5b Harbour Shores amid Gold Coast housing crunch

Lewis Land steps up plans for $1.5b Harbour Shores amid Gold Coast housing crunch

Sovereign Islands developer Lewis Land Group has stepped up the pac...

The co-founder question: Do you need one, and how do you find someone?

The co-founder question: Do you need one, and how do you find someone?

I’ve played beach volleyball for Australia for the last decad...

G'day space: Australia is "go" for launch

G'day space: Australia is "go" for launch

Just after midnight on Monday 27 June, above the vast wilderness of...